söndag 14 oktober 2007

DÄK´s Kattutställning















Hej,

Idag har jag, huskatten Isis och Dalkullans Veggie Vega som är en norsk skogkatt varit på Dalälvskattens årliga kattutställning. I år blev det bara att vi ställde en av dagarna, annars har vi brukat ställa båda dagarna. Nytt för i år är också att Max var med under en del av dagen innan han blev upphämtad för att åka med tåget upp till Östersund igen. Max hann vara med på båda katternas bedömningar så det var jättekul.

Först upp på dagen av våra katter var Veggie som är en svartsilver smoke harlequin kastrat hona. Hon hade konkurrens av en annan hona men våran Veggie fick certet (CAP)slog därmed den andra honan. Genom att hon slog honan var det nu dags att gå upp emot hanen som hade blivit bästa hanen. Nu trodde vi definitivt inte att det skulle gå längre men det gjorde det och Veggie slog även hanen. Därmed blev hon bäst i Variant (BIV) och nu var det dags att invänta att nomineringarna skulle tas ut bland andra katter som bedömts av samma domare. Vid nomineringen blev Vegies resa att nå sitt slut då nomineringen gick till en fin main coon hona. Här nedan kommer bilder på Veggies kokarder, bedömningssedel och en del av priserna hon fick under dagen (det blev några fler senare).












Mot slutet av dagen blev det äntligen Isis tur att få gå upp på bedömning hos domaren. Isis som tävlar bland andra huskatter hade en konkurrent som var en hona och sedan var det även en huskatt som var hane. Isis är förresten Svartsilver-vit spotted. Huskatterna bedöms annorlunda än raskatterna eftersom det inte finns någon rasstandrad att utgå ifrån. Man tittar på kattens kondition, pälskvalité och på kattens sinnelag men annars är det mer upp till vad domaren vill ha för look på katten. Våran lilla Isis var jätteduktig och höll sig ganska lugn men var lite blyg. Hon fick väldigt fina bedömningar men den andra honkatten tog hem vinsten och Isis fick en kokard för Bästa huskatt 2:a. Genom att Isis bedömning nu var slut så var det även slutet på min dag som utställare och nu var det bara att invänta kattutställningens slut efter att alla paneler var klara.
Väl hemma var det skönt för både mig och katterna att vila efter en lång dag med mycket folk och katter. Aavslutar med några bilder på Isis och på hennes kokard (har tyvärr inget kort på bedömningssedeln och Isis andra priser).











1 kommentar:

Anonym sa...

Hoppas att katterna hade det skoj, de var jätteduktiga. För egen del lämnar föreställningen en del att önska vad det gäller underhållning men att få tillbringa en hel dag med Linda var jättebra. :) Det är ju faktiskt så att man sover lite längre än till fem de flesta dagar.