fredag 3 augusti 2007

Ännu mera bröllopsbilder

Hej,

Idag fick jag bilderna som mamma och pappa hade tagit på bröllopet, här kommer några av dom.


"Handfästningen"










"Ringceremonin"
"Handfästningsceremonin"
Vigselförrättare (V): Som den här knuten knyts så är era liv förenade med varandra.

[Brudparet knyter en knut på bandet de fått av vigselförrättaren]
V: Vävt in i detta band, bundet i dessa fibrer, finns allt hopp från vänner, familj och er själva för ert liv tillsammans. I denna knut finns alla önskningar, drömmar, all kärlek och lycka som skall finnas i erat liv så länge som kärleken finns där. I förenandet av händer och knytandet av denna knut så är era liv bundna till varandra.

[Vigselförrättaren virar bandet kring brudparets sammansatta händer och knyter en knut.]
V: Må detta band hålla era tillsammans i kärlek, aldrig höjas i vrede. Håll kvar vid varandra i medgång och i motgång och se hur er styrka tillsammans växer.
"Ringceremonin"
V: [Håller i ringarna klart och tydligt synligt för åskådarna] Cirkeln är den perfekta symbolen, utan början, utan slut och utan en svag punkt. Det är en symbol för livets kretslopp. Ringarna skall påminna er om att livet fortsätter och att ögonblick förgås. När ni är nedstämda eller arga titta då på handen, kom ihåg att hjulet alltid snurrar framåt och att det är kärleken som driver hjulet. [Ger brudparet varandras ring, alltså Linda får Max ring och vice versa]

V: [Vänder sig mot Max] Tager du Max Linda till din maka, att älska henne i medgång och i motgång och alltid se på henne med kärlekens ögon?

Brudgum (BG): Ja

V: Linda ge Max ringen som ett tecken på hans trohet och kärlek till dig.

V: [Vänder sig mot Linda] Tager du Linda Max till din make, att älska honom i medgång och i motgång och alltid se på honom med kärlekens ögon?

Bruden (B): Ja

V: Max ge Linda ringen som ett tecken på hennes trohet och kärlek till dig.
V: Som ett tecken på er kärlek till varandra kan ni nu kyssa varandra.
Dom här texterna hade jag och Max tillsammans skrivit ihop med lite inspiration ifrån texter vi hittat på internet och vad vi kände att vi ville ha med i våran vigselceremoni. Vigselceremonin har lite inspiration ifrån wicca men annars är den ganska neutral religionsmässigt av hänsyn till Max. Jag har ingenting emot att dela med mig ifrån våran speciella dag men snälla kopiera inte texten rakt av för eget bruk det blir roligare om man gör det personligt och till sitt eget.
Det var allt för den här gången.

Inga kommentarer: