tisdag 6 januari 2009

Jul och Nyår i Borlänge 2008!!!

Hej,
Här kommer nu äntligen en redogörelse för julen och nyåret 2008. Den 20 december 2008 så åkte vi från Östersund med fullpackad bil och alla katterna i transportburar i baksätet. Innan vi hade kommit ner till Borlänge så hade tre av fem katter spytt och vi fått torka, men ner kom vi iaf tillslut. Innan julen så han vi besöka vetrinären i falun där vi bokat tid på djursjukhuset för att ta nya prover på Isis, det var mkt folk hos vetrinären (och djur) och det blåste mycket den dagen. Tyvärr var Isis inte helt kry ännu (vi ska ta nya prover vid ett annat tillfälle då det gått ett tag).

Julafton 2008 var väldigt lugn och skön. Vi åt frukost sent och umgicks sedan en stund med katterna innan det var dags att göra sig julfina. Jag, Max och Ann-Charlotte hade julklappsöppning innan min mamma kom ut till Romme för att äta julmat. Min pappa var fortfarande inte helt kry på julafton så han stannade hemma och vilade eftersom vi alla skulle till mamma och pappa senare tillsammans med annan släkt. Vid femtiden så åkte vi till Hönsarvet för att fira resten av julaftonen hos min mamma och pappa. Vi fick vänta en stund på Robert, Lina och Tanja men sen var det dags för julklappsöppning nummer två. Tomten kom på besök för första gången på jag vet inte hur många år, (morfar fick den stora äran i år)! =P Tanja vart inte rädd för tomten men tittade nyfiket på både tomte och paket. Speciellt roliga var alla paketsnören! Vi fick många fina julklappar som vanligt och som vi vill passa på att tacka ännu en gång för här på bloggen. TACK!

Nyårsafton 2008 firade vi hos Heli och Dennis. Robert Edén var också där så det var kul att få träffa honom också eftersom det var en stund sen senast vi såg honom. Heli fick en saltstenskristalls lykta i värdinnepresent av oss som lyste fint under kvällen. Heli hade ordnat supergod mat, porterstek på älgkött och hasselbackspotatis, väldigt gott var det. Till förrätt var det parmaskinka fylld med en blandning av crème fraiche och parmesanost och detta toppat med kanel och sockerstekta äpplen. Efterrätten var en pannacotta smaksatt med stjärnanis och kanel toppat med hallonpuré. Allt väldigt gott! Efter maten så lekte vi bland annat en del lekar som vi även lekt hos oss i Östersund i höstas/vintras. Bland annat doppa en penna i en flaska, dansmatta och balansera en tändsticka. Passar på att önska alla som läser detta ett gott nytt år!!!

När vi var nere i Borlänge så hann vi träffa en massa människor. Jag träffade Emma i Medväga som var på besök hos sina föräldrar, Max syster och Åke, samt Åke´s föräldrar kom på besök i Romme (Max syster var på besök i några dagar de andra i någon timme). Vi var hem till Peter i Bispbergshyttan där vi blev bjudna på en god trerättersmiddag och vi spelade lite spel. Ewa Jansson och hennes dotter Lilly kom på besök i Romme för att hälsa på oss och katterna. Lilly lyckades dock skrämma katterna en del, i synnerhet Pan som reste ragg och gömde sig under täcket och Sigge som gömde sig bakom kylskåpet! Jag har varit och hälsat på Heli vid flera tillfällen bland annat själv och sjöng singstar med Heli frma till två på natten. Vi var också hos Heli och Dennis på juldagen och träffade då Eva-Marie som var hemma från London, även då blev det en del singstar. Vi har också träffat Max pappa och Lena och Max farmor samt en heldel av mina släktingar som t.ex. min morfar, farmor, morbror Nisse, min moster och hennes man samt alla de människor som jag redan nämnt i andra sammanhang och kanske någon mer som jag glämt nämna här. Kort sagt så har det varit toppen att få möjlighet att vara i Borlänge under en längre tid och hinna träffa alla människor. Vi saknar er alla men vi ses snart igen, och ni är välkomna att hälsa på när ni vill och kan! Nedan så kommer bilder från julafton, nyårsafton och bilder på några av katterna poserandes framför julgranen!
Julafton

Nyårsafton

Våra julkatter; Sigge, Veggie och RinTin

(de andra två fick stå över denna gång)


Gott Nytt År 2009 till Er Alla!!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack for intiresnuyu iformatsiyu